泰米爾語
詞源
發音
名詞
(koyyā)
變格
கொய்யா (koyyā)的ā-詞幹變格 | ||
---|---|---|
單數 | 複數 | |
主格 | கொய்யா koyyā |
கொய்யாக்கள் koyyākkaḷ |
呼格 | கொய்யாவே koyyāvē |
கொய்யாக்களே koyyākkaḷē |
賓格 | கொய்யாவை koyyāvai |
கொய்யாக்களை koyyākkaḷai |
與格 | கொய்யாக்கு koyyākku |
கொய்யாக்களுக்கு koyyākkaḷukku |
屬格 | கொய்யாவுடைய koyyāvuṭaiya |
கொய்யாக்களுடைய koyyākkaḷuṭaiya |
單數 | 複數 | |
主格 | கொய்யா koyyā |
கொய்யாக்கள் koyyākkaḷ |
呼格 | கொய்யாவே koyyāvē |
கொய்யாக்களே koyyākkaḷē |
賓格 | கொய்யாவை koyyāvai |
கொய்யாக்களை koyyākkaḷai |
與格 | கொய்யாக்கு koyyākku |
கொய்யாக்களுக்கு koyyākkaḷukku |
益格 | கொய்யாக்காக koyyākkāka |
கொய்யாக்களுக்காக koyyākkaḷukkāka |
屬格 1 | கொய்யாவுடைய koyyāvuṭaiya |
கொய்யாக்களுடைய koyyākkaḷuṭaiya |
屬格 2 | கொய்யாவின் koyyāviṉ |
கொய்யாக்களின் koyyākkaḷiṉ |
方位格 1 | கொய்யாவில் koyyāvil |
கொய்யாக்களில் koyyākkaḷil |
方位格 2 | கொய்யாவிடம் koyyāviṭam |
கொய்யாக்களிடம் koyyākkaḷiṭam |
協同格 1 | கொய்யாவோடு koyyāvōṭu |
கொய்யாக்களோடு koyyākkaḷōṭu |
協同格 2 | கொய்யாவுடன் koyyāvuṭaṉ |
கொய்யாக்களுடன் koyyākkaḷuṭaṉ |
工具格 | கொய்யாவால் koyyāvāl |
கொய்யாக்களால் koyyākkaḷāl |
奪格 | கொய்யாவிலிருந்து koyyāviliruntu |
கொய்யாக்களிலிருந்து koyyākkaḷiliruntu |
參考資料
- 馬德拉斯大學 (1924-1936), “கொய்யா”, Tamil Lexicon(泰米爾語詞典), 馬德拉斯[金奈]: Diocesan Press。
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.