泰米尔语
词源
发音
- 國際音標(幫助):/poːɾkːaɭam/, [poːɾkːɐɭɐm]
名词
(pōrkkaḷam)
变格
போர்க்களம் (pōrkkaḷam)的m-詞幹變格 | ||
---|---|---|
單數 | 複數 | |
主格 | போர்க்களம் pōrkkaḷam |
போர்க்களங்கள் pōrkkaḷaṅkaḷ |
呼格 | போர்க்களமே pōrkkaḷamē |
போர்க்களங்களே pōrkkaḷaṅkaḷē |
賓格 | போர்க்களத்தை pōrkkaḷattai |
போர்க்களங்களை pōrkkaḷaṅkaḷai |
與格 | போர்க்களத்துக்கு pōrkkaḷattukku |
போர்க்களங்களுக்கு pōrkkaḷaṅkaḷukku |
屬格 | போர்க்களத்துடைய pōrkkaḷattuṭaiya |
போர்க்களங்களுடைய pōrkkaḷaṅkaḷuṭaiya |
單數 | 複數 | |
主格 | போர்க்களம் pōrkkaḷam |
போர்க்களங்கள் pōrkkaḷaṅkaḷ |
呼格 | போர்க்களமே pōrkkaḷamē |
போர்க்களங்களே pōrkkaḷaṅkaḷē |
賓格 | போர்க்களத்தை pōrkkaḷattai |
போர்க்களங்களை pōrkkaḷaṅkaḷai |
與格 | போர்க்களத்துக்கு pōrkkaḷattukku |
போர்க்களங்களுக்கு pōrkkaḷaṅkaḷukku |
益格 | போர்க்களத்துக்காக pōrkkaḷattukkāka |
போர்க்களங்களுக்காக pōrkkaḷaṅkaḷukkāka |
屬格 1 | போர்க்களத்துடைய pōrkkaḷattuṭaiya |
போர்க்களங்களுடைய pōrkkaḷaṅkaḷuṭaiya |
屬格 2 | போர்க்களத்தின் pōrkkaḷattiṉ |
போர்க்களங்களின் pōrkkaḷaṅkaḷiṉ |
方位格 1 | போர்க்களத்தில் pōrkkaḷattil |
போர்க்களங்களில் pōrkkaḷaṅkaḷil |
方位格 2 | போர்க்களத்திடம் pōrkkaḷattiṭam |
போர்க்களங்களிடம் pōrkkaḷaṅkaḷiṭam |
協同格 1 | போர்க்களத்தோடு pōrkkaḷattōṭu |
போர்க்களங்களோடு pōrkkaḷaṅkaḷōṭu |
協同格 2 | போர்க்களத்துடன் pōrkkaḷattuṭaṉ |
போர்க்களங்களுடன் pōrkkaḷaṅkaḷuṭaṉ |
工具格 | போர்க்களத்தால் pōrkkaḷattāl |
போர்க்களங்களால் pōrkkaḷaṅkaḷāl |
奪格 | போர்க்களத்திலிருந்து pōrkkaḷattiliruntu |
போர்க்களங்களிலிருந்து pōrkkaḷaṅkaḷiliruntu |
参考资料
- Johann Philipp Fabricius, Na. Kadirvelu Pillai, David W. McAlpin, Rajagopal Subramanian, University of Madras, Miron Winslow (2022), “போர்க்களம்”, Digital Dictionaries of South India [Combined Tamil Dictionaries]
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.