參見:
泰米尔语
其他形式
- (rācā), (rājaṉ)
词源
借自梵語 (rājan)。 (aracaṉ)的同源對似詞。
发音
- 國際音標(幫助):/ɾaːd͡ʑaː/
名词
(rājā) (複數)
变格
ராஜா (rājā)的ā-詞幹變格 | ||
---|---|---|
單數 | 複數 | |
主格 | ராஜா rājā |
ராஜாக்கள் rājākkaḷ |
呼格 | ராஜாவே rājāvē |
ராஜாக்களே rājākkaḷē |
賓格 | ராஜாவை rājāvai |
ராஜாக்களை rājākkaḷai |
與格 | ராஜாக்கு rājākku |
ராஜாக்களுக்கு rājākkaḷukku |
屬格 | ராஜாவுடைய rājāvuṭaiya |
ராஜாக்களுடைய rājākkaḷuṭaiya |
單數 | 複數 | |
主格 | ராஜா rājā |
ராஜாக்கள் rājākkaḷ |
呼格 | ராஜாவே rājāvē |
ராஜாக்களே rājākkaḷē |
賓格 | ராஜாவை rājāvai |
ராஜாக்களை rājākkaḷai |
與格 | ராஜாக்கு rājākku |
ராஜாக்களுக்கு rājākkaḷukku |
益格 | ராஜாக்காக rājākkāka |
ராஜாக்களுக்காக rājākkaḷukkāka |
屬格 1 | ராஜாவுடைய rājāvuṭaiya |
ராஜாக்களுடைய rājākkaḷuṭaiya |
屬格 2 | ராஜாவின் rājāviṉ |
ராஜாக்களின் rājākkaḷiṉ |
方位格 1 | ராஜாவில் rājāvil |
ராஜாக்களில் rājākkaḷil |
方位格 2 | ராஜாவிடம் rājāviṭam |
ராஜாக்களிடம் rājākkaḷiṭam |
協同格 1 | ராஜாவோடு rājāvōṭu |
ராஜாக்களோடு rājākkaḷōṭu |
協同格 2 | ராஜாவுடன் rājāvuṭaṉ |
ராஜாக்களுடன் rājākkaḷuṭaṉ |
工具格 | ராஜாவால் rājāvāl |
ராஜாக்களால் rājākkaḷāl |
奪格 | ராஜாவிலிருந்து rājāviliruntu |
ராஜாக்களிலிருந்து rājākkaḷiliruntu |
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.