泰米爾語
詞源
發音
- 國際音標(幫助):/uɳaʋu/, [uɳɐʋɯ]
音頻: (檔案)
名詞
(uṇavu)
變格
உணவு (uṇavu)的u-詞幹變格 | ||
---|---|---|
單數 | 複數 | |
主格 | உணவு uṇavu |
உணவுகள் uṇavukaḷ |
呼格 | உணவே uṇavē |
உணவுகளே uṇavukaḷē |
賓格 | உணவை uṇavai |
உணவுகளை uṇavukaḷai |
與格 | உணவுக்கு uṇavukku |
உணவுகளுக்கு uṇavukaḷukku |
屬格 | உணவுடைய uṇavuṭaiya |
உணவுகளுடைய uṇavukaḷuṭaiya |
單數 | 複數 | |
主格 | உணவு uṇavu |
உணவுகள் uṇavukaḷ |
呼格 | உணவே uṇavē |
உணவுகளே uṇavukaḷē |
賓格 | உணவை uṇavai |
உணவுகளை uṇavukaḷai |
與格 | உணவுக்கு uṇavukku |
உணவுகளுக்கு uṇavukaḷukku |
益格 | உணவுக்காக uṇavukkāka |
உணவுகளுக்காக uṇavukaḷukkāka |
屬格 1 | உணவுடைய uṇavuṭaiya |
உணவுகளுடைய uṇavukaḷuṭaiya |
屬格 2 | உணவின் uṇaviṉ |
உணவுகளின் uṇavukaḷiṉ |
方位格 1 | உணவில் uṇavil |
உணவுகளில் uṇavukaḷil |
方位格 2 | உணவிடம் uṇaviṭam |
உணவுகளிடம் uṇavukaḷiṭam |
協同格 1 | உணவோடு uṇavōṭu |
உணவுகளோடு uṇavukaḷōṭu |
協同格 2 | உணவுடன் uṇavuṭaṉ |
உணவுகளுடன் uṇavukaḷuṭaṉ |
工具格 | உணவால் uṇavāl |
உணவுகளால் uṇavukaḷāl |
奪格 | உணவிலிருந்து uṇaviliruntu |
உணவுகளிலிருந்து uṇavukaḷiliruntu |
參考資料
- 馬德拉斯大學 (1924-1936), “உணவு”, Tamil Lexicon(泰米爾語詞典), 馬德拉斯[金奈]: Diocesan Press。
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.